Kies je favoriete radiostation

Dossiers

George Baker op de bres voor werknemers ABN Amro

Shownieuws

George Baker springt op de bres voor werknemers van ABN Amro. Speciaal voor hen schreef hij 'No people no profit', op de melodie van 'No woman no cry' .

George Baker steekt werknemers van de ABN Amro een hart onder de riem. Speciaal voor hen schreef hij de tekst van het lied 'No people, no profit', op de melodie van 'No woman, no cry' van Bob Marley. Het nummer was dinsdagochtend te horen op BNR Nieuwsradio.

Een woordvoerder van vakbond De Unie, die campagne voert voor een zelfstandig ABN Amro, zegt dat Baker zich het lot van de werknemers echt aantrekt. Daarom heeft hij het strijdlied gratis en voor niets op papier gezet.

Het lied is gemaakt voor een nieuw initiatief van De Unie, de website nopeoplenoprofit.nl, waar voormalige en gepensioneerde medewerkers, bezorgde klanten en rekeninghouders die zijn uitgeweken naar een andere bank hun mening over de toekomst van ABN Amro kwijt kunnen. Het digitale platform moet tegenwicht bieden aan het beeld dat alleen de aandeelhouders de toekomst van de bank bepalen.

George Baker heeft het nummer niet zelf ingezongen. De zanger is bekend van liedjes als 'Little green bag' en 'Una paloma blanca'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen