Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul Potts begon als Pavarotti in karaokebar

Shownieuws

Paul Potts, winnaar van de talentenjacht Britain's Got Talent, begon met zingen in een karaokebar. Verkleed als Pavarotti bracht hij een aria.

Paul Potts, winnaar van de talentenjacht Britain's Got Talent, begon met zingen in een karaokebar. "De eerste keer dat ik zong, was ik verkleed als Pavarotti in een club in Bristol", zegt hij. "Het was karaokeavond, dus ik gaf een bandje met muziek en begon te zingen."

De voormalige verkoper van mobiele telefoons is een opvallende winnaar. Niet alleen is hij al 37, ook won hij met een aria uit een opera. Waar de meeste kandidaten popliedjes zongen, bracht Potts tijdens de auditie het klassieke 'Nessun dorma' ten gehore. Voor Potts een logische keuze. "Ik luisterde al naar klassieke muziek toen ik een kind was", zegt hij. "Het is een muzikaal gebied dat me raakt. Dus toen ik de kans kreeg, ging ik opera zingen."

Hoewel Potts altijd een passie heeft gehad voor zingen, besloot hij na een zware operatie en een fietsongeluk in 2003 zijn ambities te laten varen. "Ik zei tegen mezelf: je hebt er de middelen en tijd niet voor als je weer begint met werken." Toen de kans zich afgelopen februari voordeed om mee te doen aan de talentenshow, twijfelde hij aanvankelijk. "Ik wist niet of ik genoeg talent had, of ik te oud was en of ik was naar wie werd gezocht", vertelt hij. "Ik gooide een muntje; bij kop zou ik meedoen en bij munt zou ik het vergeten. Het werd kop."

De onzekerheid van Potts bleek onterecht. Bij zijn eerste optreden in de show kreeg hij niet alleen een staande ovatie van het publiek, zelfs het kritische jurylid en bedenker van het programma Simon Cowell stond versteld. De video-opname van de auditie is op filmpjeswebsite YouTube een van de best bekeken clips.

Potts is blij met zijn plots vergaarde roem. "Het voelt alsof al mijn kerstwensen tegelijk zijn uitgekomen", zegt hij. De zanger probeert er rustig onder te blijven. "Ik neem kleine stappen. Ik kan gewoon niet geloven dat mijn hobby nu mijn werk is geworden."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen