Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tori Amos gaat zelf 'bootlegs' verkopen

Shownieuws

Tori Amos gaat haar shows digitaal te koop aanbieden. Al enkele uren na concerten van haar American Doll Posse Tour kunnen fans de shows integraal downloaden.

Tori Amos zal haar shows in de toekomst geregeld digitaal te koop aanbieden. Al enkele uren na concerten van haar American Doll Posse Tour kunnen fans de shows integraal downloaden voor zeven euro per stuk. De registratie van een show die de zangeres dinsdag gaf in Philadelphia is de eerste die door haar te koop wordt aangeboden.

Door de opnamen zelf te verkopen, wil Amos voorkomen dat bootlegs van slechte kwaliteit worden verspreid. "Ik ben ontzettend blij om mijn online-publiek 'legs and boots' te geven en hiermee wil ik jullie de ultieme muzikale climax bezorgen", zegt ze in een verklaring.

De 44-jarige zangeres, die een hit scoorde met het nummer 'Cornflake girl', bracht in 2005 al een verzamelbox uit met bootlegs en zeldzame opnamen. In mei verscheen haar negende studioalbum, 'American doll posse'.

Amos is niet de eerste artiest die op grote schaal officiële 'bootlegs' aanbiedt. De Nederpopband Is Ook Schitterend maakte onlangs bekend gratis concertregistraties weg te geven aan concertbezoekers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen