Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dolly Dots zingen voor kinderen met Down

Shownieuws

De Dolly Dots dragen kinderen met het syndroom van Down een warm hart toe. Op 3 november treden de zangeressen op bij het tienjarig bestaan van de stichting.

De Dolly Dots dragen kinderen met het syndroom van Down een warm hart toe. Op 3 november treden de zes zangeressen op ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de stichting SAM. Dolly Dot Angela Groothuizen is de gastvrouw bij dit evenement, dat wordt gehouden in het Dolfinarium in Harderwijk.

Dolly Dot Angéla Kramers richtte tien jaar geleden met haar man Richard Griffioen de stichting SAM op na de geboorte van hun zoon Sam, die het syndroom van Down heeft. De stichting biedt kinderen met deze afwijking of een autistische stoornis speciale therapiesessies met dolfijnen. Deze therapie zou de kinderen helpen zich te ontwikkelen, onder meer op sociaal vlak.

De twee waren na het zien van een documentaire over deze therapie in de Verenigde Staten zo onder de indruk dat ze besloten een Nederlandse stichting op te zetten. Sinds 2001 werkt de stichting SAM samen met het Dolfinarium, waar vijf ochtenden per week therapie met dolfijnen wordt gegeven.

Naast het optreden van de Dolly Dots is er over tweeënhalve week onder meer een dolfijnenshow en kan het publiek een therapiesessie bijwonen. In mei kwamen de Dolly Dots weer even bijeen voor een reeks concerten in Ahoy. Van dit reünieconcert werden een cd en dvd uitgebracht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen