Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Borsato noemt 'Dromen zijn bedrog' gedateerd

Shownieuws

Niet al zijn hits liggen Marco Borsato nog na aan het hart. "Dromen zijn bedrog is bijvoorbeeld een liedje dat gedateerd is."

Als Marco Borsato terugblikt op zijn repertoire van de afgelopen zeventien jaar, liggen hem niet al zijn hits na aan het hart. "'Dromen zijn bedrog' is bijvoorbeeld een liedje dat qua stijl en genre gedateerd is", vindt de zanger. "Andere nummers zijn tijdloos. 'Margherita' is een liedje dat over honderd jaar nog kan worden gespeeld. Het is bijna een gedicht als je die tekst leest."

Toch is 'Dromen zijn bedrog', de megahit uit 1994, maar liefst tweemaal te vinden in de verzamelbox van de 40-jarige Borsato. Naast de originele versie van de single bevat de titelloze verzamelaar, die 2 november uitkomt, een Duitse uitvoering van het lied. "Die hebben we ooit opgenomen, maar is nooit op plaat verschenen", licht de zanger toe.

Op de vijf cd's die de luxebox bevat, staan 65 nummers. Eén schijfje is gewijd aan zogenaamde rarities, waaronder b-sides en live-opnamen. De enorme box waarin de cd's zijn verpakt, bevat verder een stuk linnen met een afdruk van de hoesfoto, en een mp3-speler met alle nummers die ook op de cd's staan.

Bij het doornemen van zijn oeuvre werd Borsato wel wat nostalgisch. Maar ook in zijn dagelijks leven wordt hij voortdurend geconfronteerd met zijn muziek. "Ik heb zelf ook weleens gehad dat ik werd ingehaald door mijn eigen waarheid, als bij een begrafenis of crematie een nummer wordt gedraaid dat je niet verwacht", vertelt hij. "Dan ontdek ik hoe waar dingen weer zijn en wat muziek aan emotie los kan weken."

Maar Borsato doet meer dan terugblikken. De zanger is bezig met voorbereidingen van zijn nieuwe album, waarvan de opnamen volgend jaar moeten beginnen. "Het is nog zo pril, zo jong, we moeten nog feitelijk beginnen", zegt hij.

Zijn nieuwe nummers schrijft hij samen met zijn vaste componist John Ewbank. "Dat is een proces waarbij je samen zit, nachten doorhaalt en veel met elkaar discussieert over wat je bezighoudt", zegt Borsato. "De standaard ligt hoog. Goed is niet goed genoeg, het moet super zijn."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen