Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cees Geel vecht op Sumatra tegen foute palmolie

Shownieuws

Cees Geel is maandag voor Greenpeace naar Indonesië vertrokken. Op Sumatra zal de acteur aandacht vragen voor de vernietiging van de oerwouden.

Cees Geel is maandag voor Greenpeace naar Indonesië vertrokken. Op Sumatra zal de acteur aandacht vragen voor de vernietiging van de oerwouden. Dat heeft de milieuorganisatie dinsdag laten weten.

Jaarlijks worden bosbranden op het eiland aangestoken om ruimte te maken voor palmolieplantages, stelt Greenpeace. De organisatie wil de Nederlandse regering ertoe aanzetten om de import van 'foute' palmolie te stoppen. Volgens Greenpeace is Nederland de grootste importeur van palmolie in Europa. Het goedje wordt onder meer verwerkt in chocoladepasta en shampoo.

De 42-jarige Geel, bekend van films als 'Simon' en 'Vet hard', hoopt met de actie een kleine verandering teweeg te brengen. "De beweging van een vlinder kan grote gevolgen hebben voor de weersomstandigheden elders op de planeet", stelt hij in een verklaring. "Ik heb niet de illusie dat ik de wereld kan veranderen, maar ik hoop dat mijn vleugelslag een klein verschil zal maken."

Geel is door Greenpeace gevraagd vanwege zijn rol in de jeugdfilm 'De scheepsjongens van Bontekoe', die in november in première gaat. Het verhaal speelt zich ten tijde van de VOC af in Indonesië.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen