Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna en Live Nation bevestigen overeenkomst

Shownieuws

Het is officieel. Madonna verlaat na drieëntwintig jaar platenmaatschappij Warner Music. De superster heeft een overeenkomst gesloten met Live Nation.

(Novum/AP) - Het is officieel. Madonna verlaat na drieëntwintig jaar platenmaatschappij Warner Music. Ze heeft een overeenkomst gesloten met Live Nation. De concertorganisator krijgt een aandeel in de albums, tournees, merchandising, films en andere projecten van de superster. Dat is dinsdag bekendgemaakt.

Financiële details over de overeenkomst zijn niet naar buiten gebracht in de gezamenlijke verklaring van Madonna en Live Nation. Wel is bekendgemaakt dat de popkoningin nog een studioalbum en een Greatest Hits-album uitbrengt bij Warner Music, omdat dat eerder al was afgesproken.

Vorige week meldde de Amerikaanse krant The Wall Street Journal dat Madonna zich met de overeenkomst voor tien jaar bindt aan Live Nation. De 49-jarige zangeres blijft haar albums produceren op haar eigen label Maverick Records, zoals ze ook bij al deed bij Warner, maar Live Nation neemt de promotie en distributie op zich en de maatschappij gaat de tournees van de popster organiseren.

Madonna stelt dat ze met haar overstap naar Live Nation in wil spelen op de veranderingen in de muziekindustrie. "Voor het eerst in mijn carrière kent de manier waarop mijn muziek mijn fans kan bereiken geen beperkingen. Ik zoek graag grenzen op en met deze samenwerking zijn de mogelijkheden oneindig."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen