Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Franse documentaire wint European Film Award

Shownieuws

'Le papier ne peut pas envelopper la braise' van Rithy Panh is in de prijzen gevallen. De documentaire krijgt de European Film Academy Documentary - Prix Arte.

De documentaire 'Le papier ne peut pas envelopper la braise' van de in Frankrijk wonende Cambodjaanse filmmaker Rithy Panh is in de prijzen gevallen. De film over Cambodjaanse prostituees krijgt dit jaar de European Film Academy Documentary - Prix Arte.

Een jury, bestaande uit drie Europese experts op filmgebied waaronder de Duitse regisseur Philip Gröning, heeft de documentaire van Panh verkozen uit tien genomineerde documentaires. 'Forever' van de Nederlandse filmmaakster Heddy Honigmann behoorde ook tot deze voorselectie.

De prijs wordt op 1 december uitgereikt tijdens de 20e editie van de European Film Awards Ceremony in Berlijn. Die avond worden er ook prijzen uitgedeeld in meer dan tien andere categorieën, waarvan Beste Europese Film de belangrijkste is. De European Film Awards worden door sommigen gezien als de Europese Oscars.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen