Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rowling leest na zeven jaar weer voor in VS

Shownieuws

Schrijfster J.K. Rowling heeft een zeldzame voorleessessie gehouden in Hollywood. Ze was voor het eerst in zeven jaar in de VS.

Schrijfster J.K. Rowling heeft een zeldzame voorleessessie gehouden in Hollywood. Voor een groep van 1600 als tovenaars uitgedoste kinderen en andere fans las ze voor uit het zevende en laatste boek uit de Harry Potter-reeks, 'Harry Potter and the deathly hallows'. Het was voor het eerst in zeven jaar dat Britse de VS aandeed voor een optreden.

De vraag naar kaartjes was enorm. Daarom werd een 'sorteerhoed' naar veertig willekeurig gekozen scholen in Los Angeles gestuurd. Daar werden telkens veertig studenten gekozen die de bijeenkomst mochten bijwonen. Dit om de hysterie die het laatste bezoek van Rowling teweegbracht te vermijden.

Op de vraag wat de plannen van Rowling zijn nu de Harry Potter-reeks is afgelopen, zei ze dat haar nieuwe project geen bovennatuurlijk sprookje wordt. "Mijn fantasie is opgebruikt", zei ze. "Ik heb zeventien jaar in de wereld van Harry Potter geleefd en het zou ontzettend moeilijk zijn om een nieuwe wereld te creëren."

De lezing was onderdeel van een bezoek van een week aan de Verenigde Staten. Rowling doet nog New Orleans en New York aan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen