Kies je favoriete radiostation

Dossiers

RTL viert halve eeuw As the World Turns

Shownieuws

De Amerikaanse soapserie As the World Turns bestaat een halve eeuw, en dat moet worden gevierd. RTL 8 zendt op 30 oktober een speciale jubileumaflevering uit.

De Amerikaanse soapserie As the World Turns bestaat een halve eeuw, en dat moet worden gevierd. RTL 8 zendt op 30 oktober een speciale jubileumaflevering uit. Daarin belanden de 'grand ladies' uit de serie, onder wie Lisa, Barbara en Lucinda, na een busongeluk in de wildernis. Oude herinneringen komen daar bovendrijven.

As the World Turns, dat zich afspeelt in het denkbeeldige stadje Oakdale, werd in 1956 voor het eerst uitgezonden op de Amerikaanse televisie, toen nog in zwartwit. Sinds de komst van RTL in 1990 is de soap bij de commerciële zender te zien. Er bestaat een trouwe schare fans. Gemiddeld kijken dagelijks zevenhonderdduizend mensen.

De serie vol liefde, ruzie en ontvoeringen bleek de serie een kweekvijver voor talent. Zo speelden onder anderen Meg Ryan, Marisa Tomei, James Earl Jones, Jason Biggs en zangeres Lauren Hill in de serie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen