Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Franse rocker vrij na doodslaan vriendin

Shownieuws

De wegens doodslag veroordeelde Franse rockster Bertrand Cantat is dinsdag vervroegd vrijgekomen. Hij hoefde maar vier van acht jaar cel uit te zitten.

(Novum/AP) - De voor doodslag veroordeelde rocker Bertrand Cantat is dinsdag vervroegd vrijgekomen. De Fransman had acht jaar gevangenisstraf gekregen, maar hoefde hiervan wegens goed gedrag slechts de helft uit te zitten.

De zanger van Noir Désir, begin jaren negentig een van de populairste bands van Frankrijk, werd bij de gevangenis opgehaald door Denis Barthe, de drummer van de groep. De moeder van het slachtoffer, Nadine Trintignant, heeft zich fel tegen de vervroegde vrijlating vrijgesproken. Volgens haar is het een klap voor degenen die vechten voor het geweld tegen vrouwen.

Cantat werd in 2004 in Litouwen veroordeeld voor het doden van zijn vriendin, de actrice Marie Trintignant. Cantat sloeg de 41-jarige Trintignant tijdens een ruzie op een hotelkamer in hoofdstad Vilnius zo hard dat ze in coma raakte. Later overleed ze in een ziekenhuis in Parijs.

Cantat mocht zijn straf uitzitten in Frankrijk. De nu 43-jarige artiest moet zich tot juli 2010 nog geregeld melden bij de rechter. Daarnaast moet hij in therapie gaan en mag hij zich de komende drie jaar niet uitlaten over de moord, ook niet via liedjes of clips.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen