Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bretels gaan af bij opvolger Jort Kelder

Shownieuws

Sjoerd van Stokkum is de nieuwe hoofdredacteur van het maandblad Quote. Van Stokkum neemt per 1 november het roer over van bretelsdrager Jort Kelder.

Sjoerd van Stokkum is de nieuwe hoofdredacteur van het maandblad Quote. Van Stokkum neemt per 1 november het roer over van Jort Kelder, die in april aankondigde iets anders te gaan doen.

De 36-jarige van Stokkum begon in 1998 als stagiair bij Quote. In 2002 zette hij de Quote Challenge op poten. Deze autorally voor de beter bedeelden werd in 2005 stopgezet nadat een deelnemer was omgekomen bij een ongeluk. Van Stokkum ging zelfstandig met de autorace verder, onder de naam The Challenge.

Het aanstellen van de nieuwe hoofdredacteur kan wel eens betekenen dat er het een en ander verandert bij Quote. "De bretels gaan definitief af", zegt Van Stokkum op de website van het blad. "De Maserati verdwijnt. Dat maakt een tikkeltje weemoedig. Maar het is ook tijd voor een nieuw geluid, het liefst iets met zestien cilinders."

Jort Kelder noemt de benoeming van zijn opvolger 'verrassend'. Hij laat op zijn site weten dat hij hoopt dat van Stokkum zichzelf blijft. "Laten we hopen dat Van Stokkum als hoofdredacteur even onbehouwen blijft als we 'm kennen, en minstens zo stoïcijns als ik."

Volgens de blonde bretelsdrager gaat Van Stokkum 'opmerkelijk speels' om met de nouveau riche. "Hij spreekt hun taal, wat niet zo moeilijk is: drie woorden zijn genoeg. Zijn specialisme binnen de Kwootredactie werd niet chef kunst of beurspagina-analist, maar wat hem werkelijk interesseert: snelle auto's en proleten, meestal in combinatie. Chic? Niet echt. Herkenbaar? Welzeker."

Kelder werkte sinds 1989 voor het zakenblad en vervulde sinds 1993 de functie van hoofdredacteur.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen