Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Getuigenis tegen O.J. Simpson

Shownieuws

Een medeplichtige in de overval waarbij O.J. Simpson betrokken zou zijn, gaat getuigen tegen de voormalige football-ster. Ook getuigt hij tegen vier anderen.

(Novum/AP) - Een man die medeplichtig zou zijn aan de overval waarvan O.J. Simpson wordt beschuldigd, gaat getuigen tegen de voormalige football-ster. Ook legt hij een getuigenis af tegen vier andere mensen die betrokken zouden zijn geweest bij het incident in een hotelkamer in Las Vegas.

De 40-jarige Charles Cashmore verklaarde maandag schuldig te zijn aan de overval op een verzamelaar van sportmemorabilia. De advocaat van Cashmore zei dat Cashmore getuigen kan dat er ook wapens aanwezig waren bij de overval op 13 september. De 60-jarige Simpson en zijn advocaat hebben tot nu toe de aanwezigheid van wapens ontkend.

O.J. Simpson werd 16 september gearresteerd in verband met de overval maar kwam na het betalen van een borg van bijna negentigduizend euro weer op vrije voeten. Simpson zegt de spullen uit de hotelkamer in het Palace Station Casino te hebben gehaald omdat die aan hem toebehoren.

De regiezitting vindt plaats op 8 en 9 november. De rechter bepaalt dan of er genoeg bewijs is om Simpson te vervolgen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen