Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rocknummers Led Zeppelin ook als ringtone

Shownieuws

De Britse rockers van Led Zeppelin bieden volgende maand hun muziek aan op internet. De nummers van de rockband worden binnenkort ook als ringtone aangeboden.

De Britse rockers van Led Zeppelin bieden volgende maand voor het eerst hun muziek aan op internet. De band sloot ook een deal met mobiele aanbieder Verizon Wireless, dat de nummers van Led Zeppelin binnenkort als ringtone aanbiedt. Dat meldt de BBC maandag.

De albums van de band kunnen vanaf 13 november worden gedownload via alle bekende online muziekaanbieders. Led Zeppelin is hiermee een van de laatste grote bands die muziek online beschikbaar maakt. Ook de ringtones kunnen twee weken voor het veelbesproken eenmalige reünieconcert op 26 november in de O2 Arena in Londen worden gedownload. Naar schatting twintig miljoen fans meldden zich aan voor het concert, waar twintigduizend kaarten voor beschikbaar waren.

Led Zeppelin ging in 1980, vlak na de dood van drummer John Bonham, uit elkaar. De band verkocht wereldwijd ongeveer 300 miljoen albums en scoorde hits met nummers als 'Stairway to heaven' en 'Communication breakdown'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen