Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Keizer bezingt Frédérique Huydts

Shownieuws

Op het nieuwe solo-album van Jan Keizer , 'Geef mij je lach', staat een nummer dat hij schreef voor Frédérique Huydts. Het heet 'Zij is er niet meer'.

Op het nieuwe solo-album van Jan Keizer staat een nummer dat hij schreef voor Frédérique Huydts. Dat vertelt de voormalige BZN-zanger in een persbericht naar aanleiding van zijn nieuwe cd 'Geef mij je lach'. "'Zij is niet meer' gaat over Frédérique Huydts. We hebben samen in het programma Villa Felderhof gezeten en ik was erg onder de indruk van deze inspirerende vrouw."

Eigenlijk wilde Keizer een duet met de actrice zingen, maar haar dood maakte een einde aan dit plan. "In Villa Felderhof heb ik met haar gezongen en ik zei: als ik straks een soloplaat maak, wil ik graag met jou een duet doen. Het mocht niet zo zijn." Huydts overleed vorig jaar op 36-jarige leeftijd een week nadat ze in een ziekenhuis was opgenomen met nierproblemen. Er was eerder darmkanker bij de actrice geconstateerd.

Op zijn album staat wel een ander duet. Keizer nam het nummer 'Geef mij je lach' op met zijn dochter Nelly. Verder staan er op de plaat een nummer dat Robert Long voor zijn overlijden voor Keizer schreef, 'De lage landen', en schreef Henk Westbroek twee teksten. Ook Guus Meeuwis, Belinda Meuldijk en Jan Rot verleenden hun medewerking.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen