Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beyoncé treedt voor het eerst op in China

Shownieuws

De Amerikaanse zangeres Beyoncé Knowles treedt 3 november op in de Grand Stage in Shanghai. Het is het eerste optreden van de zangeres in China.

(Novum/AP) - De Amerikaanse zangeres Beyoncé Knowles treedt 3 november op in de Grand Stage in Shanghai. Het is het eerste optreden van de zangeres in China.

Hoewel China zijn deuren de laatste jaren langzaam lijkt te openen voor westerse performers, kijkt het communistische land wel of bepaalde acts wel 'gepast' zijn. Zo werd de Rolling Stones gevraagd enkele nummers niet te spelen vanwege 'suggestief' taalgebruik en mocht de vriend van Beyoncé, rapper Jay-Z, niet optreden omdat zijn teksten te vulgair werden geacht.

Vorige maand zei de zangeres nog een concert in Maleisië af, omdat ze het niet eens zou zijn geweest met de daar geldende kledingvoorschriften. De officiële regelgeving voor artiesten in Maleisië, waar zestig procent van de bevolking moslim is, schrijft voor dat er alleen kleding gedragen mag worden die bovenlichaam en schouders bedekt en tot de knieën reikt. Het concert van Beyoncé werd verplaatst van Kuala Lumpur naar Jakarta. Hoewel ook Indonesië een islamitisch land is, zijn de regels over hoe performers zich moeten kleden en gedragen daar minder streng.

De wereldtoer van Beyoncé start woensdag in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen