Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sean Penn in film Gus van Sant over vermoorde homo

Shownieuws

Sean Penn speelt de hoofdrol in de film van Gus van Sant over de moord op het homoseksuele raadslid Harvey Milk in San Francisco. Matt Damon vermoordt hem.

Sean Penn speelt de hoofdrol in de nieuwe film van regisseur Gus van Sant, over de moord op het homoseksuele raadslid Harvey Milk in San Francisco in 1978. Zijn moordenaar, Dan White, wordt gespeeld door Matt Damon, meldt het filmvakblad Hollywood Reporter.

De zaak leidde destijds tot veel beroering in San Francisco, dat bekendstaat als homohoofdstad van de Verenigde Staten. De opnamen van het nog naamloze project moeten nog eind dit jaar van start gaan in San Francisco.

White schoot Milk, het eerste openlijk homoseksuele raadslid in de stad, en burgemeester George Moscone dood op het stadhuis van de stad. Hij werd veroordeeld tot zeven jaar cel. De milde straf, die leidde tot rellen vanuit de homoseksuele gemeenschap in San Francisco, was mede een gevolg van het feit dat White als verminderd toerekeningsvatbaar werd beschouwd door zijn grote consumptie van Twinkies, waaraan hij verslaafd zou zijn geweest. Dan White pleegde na vijf jaar in de cel zelfmoord.

Het is voor het eerst dat Penn een duidelijk homoseksueel personage zal neerzetten. Eerder speelde hij de seksueel ambigue 'Groovin Larry' in de culthit 'Beaver trilogy'.

Gus van Sant, zelf homoseksueel, maakte films als 'Good Will Hunting' en 'Psycho', maar ook 'Elephant', gebaseerd op de schietpartij op de Amerikaanse highschool Columbine, en 'Last days', geïnspireerd op de laatste dagen van Nirvana-zanger Kurt Cobain.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen