Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Richard Hammond slaat weer aan het racen

Shownieuws

Richard Hammond is weer aan het racen geslagen voor Top Gear. Voor nieuwe afleveringen racete hij in een Bugatti tegen de straaljager Eurofighter Typhoon.

Top Gear-presentator Richard Hammond heeft weer meegedaan aan een snelheidsstunt voor het BBC-programma, minder dan een jaar nadat hij tijdens een soortgelijke klus een ongeluk kreeg dat bijna zijn dood betekende. De 37-jarige Brit racete voor een nieuwe aflevering in een Bugatti Veyron tegen de straaljager Eurofighter Typhoon, in een poging vast te stellen welk voertuig sneller is.

In september vorig jaar crashte Hammond met een snelheid van 450 kilometer per uur toen hij een auto met straalmotoren uittestte. Hij raakte zwaargewond en liep hersenletsel op, waarvan hij inmiddels volledig is hersteld. Toen hij begin dit jaar zijn comeback maakte in het autoprogramma, werd hij als een held ontvangen.

De Bugatti waarin Hammond nu reed, kan snelheden bereiken tot 400 kilometer per uur en trekt in 2,5 seconden op van 0 naar 100. Het was voor het eerst sinds zijn ongeluk dat Hammond weer een dergelijke stunt voor zijn rekening nam.

Het nieuwe seizoen van Top Gear begint in oktober. In Nederland is de show te zien op Veronica.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen