Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Franse rocker vervroegd vrij na doodslaan vriendin

Shownieuws

De wegens doodslag veroordeelde Franse rockster Bertrand Cantat komt deze week vervroegd vrij. Cantat was in 2004 tot acht jaar cel veroordeeld.

(Novum/AP) - De wegens doodslag veroordeelde Franse rockster Bertrand Cantat komt deze week vervroegd vrij. Dat heeft het openbaar ministerie in Toulouse, waar de 43-jarige Cantat in de gevangenis zit, maandag bekendgemaakt.

Cantat werd in 2004 in Litouwen tot acht jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het doodslaan van zijn vriendin, de actrice Marie Trintignant. Cantat sloeg de 41-jarige Trintignant in juli 2003 tijdens een ruzie op een hotelkamer in de Litouwse hoofdstad Vilnius in coma. Zij overleed later in een ziekenhuis in Parijs. Het stel was in Litouwen voor de opnamen van een film waarin Trintignant zou spelen.

Cantat was de zanger van Noir Desir, begin jaren negentig een zeer populairste popgroep in Frankrijk. Hij mocht zijn straf uitzitten in Frankrijk en komt vrij wegens goed gedrag, aldus het OM. Hij moet zich tot juli 2010 nog wel geregeld bij een rechter melden. Ook moet hij in therapie en mag hij zich de komende drie jaar niet in het openbaar uitlaten over de moord, ook niet via liedjes of clips.

De moeder van het slachtoffer, actrice Nadine Trintignant, heeft in een brief aan justitie tevergeefs geprotesteerd tegen de vrijlating van Cantat, die volgens haar een terugslag betekent in de strijd tegen geweld tegen vrouwen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen