Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vredesconcerten Bryan Adams afgelast

Shownieuws

Twee concerten om een vreedzame oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict te promoten, zijn afgelast. Bryan Adams zou de hoofdact van de shows zijn.

(Novum/AP) - Twee concerten waarmee werd opgeroepen tot een vreedzame oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict zijn afgelast. De vredesconcerten zouden donderdag tegelijkertijd plaatsvinden in Tel Aviv en in Jericho, op de Westelijke Jordaanoever, met Bryan Adams als hoofdact.

Het concert in Jericho werd vorige week al afgeblazen wegens bedreigingen aan het adres van Palestijnen die meewerkten aan het evenement. Er werd onder meer gedreigd het Palestijnse hoofdkantoor van organisator One Voice op te blazen. Zondag werd bekend dat het concert in Tel Aviv ook is gecanceld uit solidariteit met de collega's op de Westelijke Jordaanoever.

One Voice is een Amerikaanse organisatie die één miljoen handtekeningen wil verzamelen van Israëli's en Palestijnen die daarmee hun leiders oproepen om vóór oktober 2008 met een vreedzame oplossing te komen voor het conflict in de regio. De bedoeling was dat alle bezoekers van de gratis concerten hun handtekening zouden zetten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen