Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Leven Albert Einstein verfilmd

Shownieuws

Het leven van Albert Einstein wordt verfilmd. Filmstudio Lionsgate heeft de rechten op het levensverhaal van de theoretisch natuurkundige bemachtigd.

Het leven van Albert Einstein wordt verfilmd. Filmstudio Lionsgate heeft de wereldwijde rechten op het levensverhaal van de beroemde theoretisch natuurkundige bemachtigd. Dat meldt filmvakblad Variety.

Daaronder vallen ook de rechten van de biografie van Walter Isaacson, 'Einstein: his life and universe', de enige die ooit toegang kreeg tot de privéarchieven van Einstein. Isaacson zal dan ook aantreden als consultant van de film, die in 2009 moet uitkomen. Een scenarist moet nog worden gevonden. Ook is niet bekend wie de rol van het 20e eeuwicoon gaat spelen.

De film focust zich op Einstein van zijn 20e tot zijn 40e levensjaar, toen hij volgens de producenten het meest uitgesproken en zelf een rebel was. Ook richt de film zich op de persoonlijk strijd die Einstein voerde en zijn relaties met vrouwen. De bolleboos genoot een reputatie als rokkenjager.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen