Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zanger Dario doneert aan anorexiapatiënte

Shownieuws

Dario Kreuger schenkt 2,50 euro per verkocht concertkaartje aan de anorexiapatiënte Saskia van Ruiten. Het concert vindt op 12 november plaats in Amsterdam.

Dario Kreuger schenkt 2,50 euro per verkocht concertkaartje aan de anorexiapatiënte Saskia van Ruiten. Dat heeft de volkszanger maandag bevestigd. Zestig procent van de kaartjes voor het concert, op 12 november in de Heineken Music Hall, is verkocht.

De doodzieke Van Ruiten kwam vorige week in het nieuws toen zij in de talkshow Pauw & Witteman verscheen. Een anonieme, vermomde weldoener beloofde haar toen 150 duizend euro voor een behandeling in Zweden, die haar verzekeraar niet wil vergoeden. Achteraf bleek dat de man een charlatan is en geen cent te makken heeft. "Toen ik dat vanochtend in de krant las, dacht ik: 'sommige mensen zijn niet goed bij hun hoofd'", vertelde de zanger.

Toen hij las dat de Stichting Eetstoornissen te Soest een inzameling is gestart om het bedrag alsnog bijeen te krijgen, belde hij onmiddellijk zijn muzikale collega's op. Wolter Kroes, Thomas Berge en Sugar Lee Hooper, die op 12 november eveneens in de Amsterdamse muziekhal staan, stemden gelijk in met het plan om een deel van de opbrengst aan de stichting te doneren.

Volgens de 43-jarige Dario kan maximaal tussen de twaalf- en vijftienduizend euro worden opgehaald, als alle kaarten voor het optreden worden verkocht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen