Kies je favoriete radiostation

Dossiers

T.I. loopt awards mis door arrestatie

Shownieuws

Rapper en acteur T.I. is gearresteerd. Dat gebeurde enkele uren voordat hij de Hip Hop Awards van tv-zender Black Entertainment Television zou bijwonen.

(Novum/AP) - Rapper en acteur T.I. is gearresteerd, enkele uren voordat hij de jaarlijkse Hip Hop Awards van tv-zender Black Entertainment Television zou bijwonen. De zelfbenoemde 'King of the South' kon daardoor de twee awards die hij zaterdagavond won niet in ontvangst nemen. Het optreden dat hij zou verzorgen ging niet door.

De 27-jarige T.I., die een rol speelt in de nog te verschijnen film 'American gangster' met Denzel Washington en Russell Crowe, werd zaterdagmiddag door agenten in de boeien geslagen op een parkeerterrein bij een winkelcentrum in Atlanta. Volgens de politie was hij van plan machinegeweren en dempers op te halen die een lijfwacht voor hem zou kopen.

De rapper, die vorig jaar twee Grammy's won voor onder meer het nummer 'My love' met Justin Timberlake, is aangeklaagd wegens het bezit van ongeregistreerde wapens en wapenbezit als veroordeelde misdadiger. Het onderzoek naar de artiest begon deze maand toen een wapenhandelaar de politie tipte. Een bodyguard zou in opdracht van T.I. een wapen hebben willen kopen zonder het te registreren. De man werd aangehouden. Hij besloot daaropmee te werken met de politie. Hij bekende dat hij al negen wapens voor de rapper had gekocht.

T.I, die eigenlijk Clifford Harris heet, had drie wapens bij zich toen hij werd opgepakt. Een pistool lag in zijn auto geladen naast zijn stoel. Tijdens een huiszoeking werden nog eens zes pistolen gevonden, waarvan er vijf geladen waren.

Het is niet de eerste keer dat de rapper, die ook aan het hoofd staat van Grand Hustle Records, in aanraking komt met de politie. T.I., die als tiener crack verkocht op straat, werd in 2004 tot een celstraf van drie jaar veroordeeld omdat hij zich na een veroordeling niet aan de voorwaarden voor zijn voorwaardelijke invrijheidstelling had gehouden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen