Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dennis & The Jumpkidz laat kinderen bewegen

Shownieuws

Dennis Erhardt probeert met drie cd's kinderen aan het bewegen te krijgen. Daarom zijn drie albums gemaakt waarop kinderliedjes in een jumpjasje zijn gestoken.

Zanger Dennis Erhardt probeert met drie nieuwe cd's kinderen aan het bewegen te krijgen. Op 'Dennis & The Jumpkidz' staan populaire kinder-, sinterklaas- en kerstliedjes die in een 'jumpjasje' zijn gestoken. Ook wordt een schooltournee georganiseerd. De reden voor het project is het toenemend aantal kinderen dat kampt met overgewicht.

Erhardt, bekend van de hit 'Gewoon een vrolijk liedje', heeft de albums ingezongen. Hij gaat langs scholen om een half uur met de kinderen te jumpen. Om een zo groot mogelijk bereik te halen, wordt hij geholpen door drie naamgenoten, die ook scholen gaan bezoeken.

Het initiatief voor de kinderjumpcd's en de tour komt van producent Jerry Wolff en tekstschrijfster Belinda Anholt. Erhardt zingt op de albums onder meer liedjes als 'Ik zag twee beren', 'Lief klein konijntje' en 'De speeltuin'.

Erhardt, die als chef entertainmentnieuws van persbureau Novum Nieuws een rubriek heeft in het Teleshop8-programma Boys Tonight, hoopt dat onder meer ouders en leraren zijn voorbeeld volgen om kinderen meer te laten bewegen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen