Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Biseksualiteit 'troef' bij aspirant-modellen

Shownieuws

Op het inschrijfformulier voor Holland's Next Top Model was het aantal meisjes dat aangaf biseksueel te zijn verrassend hoog. Dat zegt Daphne Deckers.

Op het inschrijfformulier voor Holland's Next Top Model was het aantal meisjes dat aangaf biseksueel te zijn verrassend hoog. Dat schrijft Daphne Deckers zaterdag in tijdschrift Vrouw. Deckers, die de show presenteert, doorzag de truc. "Bij de meesten bleek dit onzin te zijn. Ze hadden het opgeschreven omdat ze dachten dat de televisiekijkers zoiets wel spannend zouden vinden."

Het voormalige model betwijfelt dan ook of veel meisjes die zich hebben aangemeld wel echt modelaspiraties hebben. "Volgens mij willen de meesten van hen beroemd worden", constateert de blondine. "We leven ten slotte in een cultuur waarin iedereen op zoek is naar '15 minutes of fame'."

Ook bleken de meeste meisjes nauwelijks tot geen verstand te hebben van modellenwerk of de modewereld. Zo werd op de vraag naar favoriete topmodellen regelmatig zangeres Beyoncé genoemd.

Toch is het programma er uiteindelijk in geslaagd twaalf meisjes te selecteren die echt model willen worden, schrijft Deckers. Holland's Next Top Model gaat maandag van start bij RTL 5.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen