Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Friends-ster worstelt met Brits weer

Shownieuws

Het grootste obstakel bij het filmregiedebuut van David Schwimmer was het Britse weer. Daardoor kostte het hem drie jaar om 'Run, fatboy, run' te maken.

Friends-ster worstelt met Brits weer

Het grootste obstakel bij het filmregiedebuut van David Schwimmer was het Britse weer. Dankzij de moeilijk te voorspellen Britse weersomstandigheden kostte het de acteur, die Ross speelde in de Amerikaanse hitserie Friends, drie jaar om de film 'Run, fatboy, run' rond te krijgen. Rond Londen moest bijvoorbeeld op zo'n vijftig locaties worden gefilmd, vertelde Schwimmer de BBC.

De 40-jarige acteur regisseerde al eens twaalf afleveringen van Friends voordat in 2004 een punt werd gezet achter de komedieserie. Het maken van een speelfilm viel hem heel wat zwaarder. "Het grootste verschil met een sitcom is dat je daar in een beheersbare omgeving werkt", zei hij. "Je hoeft je nooit zorgen te maken over de twee belangrijkste variabelen van het filmen op locatie: het geluid en het weer."

De productie van 'Run, fatboy, run', die maandag in Groot-Brittannië in première ging, kende veel tegenslagen. De producenten wilden voor de hoofdrol van de film, die aanvankelijk in New York had moeten spelen, een grote naam aantrekken. De acteurs met wie Schwimmer kwam aanzetten, onder wie Philip Seymour Hoffman en Jack Black, werden niet bekend genoeg bevonden.

Een Britse producent zag wel potentie in het project en kocht het scenario aan. Voor de hoofdrol vroeg Schwimmer Simon Pegg, met wie hij in de film 'Big nothing' speelde. Pegg herschreef het script om het toegankelijk te maken voor een Brits publiek. Veel was daar niet voor nodig, zegt Schwimmer. "We vinden allebei Amerikaanse en Britse humor net zo grappig", zei hij. "Als de personages sterk en herkenbaar zijn en de situaties grappig, dan is humor universeel."

'Run, fatboy, run' draait om de sukkelige Dennis, die zijn bruid achterlaat bij het altaar. Als hij er enkele jaren later alsnog achterkomt dat zij de ware voor hem is, moet hij het voor elkaar zien te krijgen een marathon te lopen. De film gaat eind volgende maand in première in de Verenigde Staten. Onduidelijk is nog of de komedie ook in Nederland op het witte doek komt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen