Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oprah organiseert sterrengala voor Obama

Shownieuws

Oprah Winfrey heeft zaterdag een benefietgala gehouden voor de Democratische presidentskandidaat Barack Obama. Stevie Wonder gaf een optreden.

Oprah organiseert sterrengala voor Obama

(Novum/AP) - Oprah Winfrey heeft zaterdag een benefietgala gehouden voor de Democratische presidentskandidaat Barack Obama. Onder de vijftienhonderd gasten die naar het landgoed van de talkshowpresentatrice in Santa Barbara kwamen, bevonden zich sterren als Sidney Poitier, Forest Whitaker, Cindy Crawford en Chris Rock.

Soulzanger Stevie Wonder gaf een optreden voor de vele prominenten. Ook de filmsterren Will Smith, Halle Berry en Jamie Foxx waren uitgenodigd, maar het is onduidelijk of ze aanwezig waren omdat de pers niet welkom was. Kaartjes voor het gala kostten zeventienhonderd euro per stuk. Naar verwachting is 2,2 miljoen euro opgehaald voor de campagne van de donkere presidentskandidaat.

De 53-jarige Winfrey betuigde al vorig jaar haar steun aan Obama, nog voordat hij zich kandidaat had gesteld. In een interview in het CNN-programma van Larry King noemde ze hem haar 'favoriete vent' en 'haar keuze'.

Obama heeft al 42 miljoen euro ingezameld voor zijn campagne. Behalve door Winfrey wordt de 46-jarige Democraat gesteund door de Hollywood-magnaten David Geffen en Jeffrey Katzenberg. Ook George Clooney zei onlangs een fan te zijn van de senator.

Zijn grote Democratische concurrente Hillary Clinton kan eveneens rekenen op de steun van Amerikaanse sterren. Zo spraken Elizabeth Taylor en Barbra Streisand zich uit voor de echtgenote van oud-president Bill Clinton.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen