Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pete Doherty al zeven weken clean

Shownieuws

Pete Doherty heeft al zeven weken geen drugs aangeraakt. Hij denkt op een keerpunt te zijn beland in de strijd tegen zijn drugsverslaving, vertelt hij de BBC.

Pete Doherty heeft al zeven weken geen drugs aangeraakt. Het keerpunt in de strijd tegen zijn verslaving lijkt bereikt, zo vertelt hij in een interview met de BBC. "In de afgelopen acht jaar heb ik nog nooit zo lang geen drugs gebruikt."

De 28-jarige zanger van de Babyshambles, befaamd als beroepsjunkie, staat later deze maand terecht wegens drugsbezit. Hij bekende in juli schuld aan het bezit van crack, heroïne, ketamine en marihuana. De rechter liet hem weten dat hij meteen in de cel zou komen als hij zich niet liet opnemen in een afkickkliniek.

De afgelopen weken bracht Doherty zodoende door in een ontwenningskliniek. Als onderdeel van de therapie moest hij zich verzoenen met zijn familie en zag hij zijn vader voor het eerst in drie jaar. De zanger zegt daar best blij om te zijn, al was het een emotioneel weerzien. "Ik kan zowaar weer naar huis en zowaar weer met hem praten."

Ook zegt hij blij te zijn voor zijn vader en moeder dat het de goede kant lijkt op te gaan. Hij woont nog steeds in Wiltshire, waar de kliniek gevestigd is, om de verleidingen die Londen biedt op afstand te houden.

Doherty is al jaren voer voor de Britse media. Nog altijd staan de bladen en kranten bol van zijn verbroken relatie met topmodel Kate Moss, zijn vermeende verloving met een Roemeens model en zijn aan cocaïne verslaafde kat.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen