Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Filmprijs voor Julia Roberts

Shownieuws

Julia Roberts is bekroond met de American Cinematheque Award, een belangrijke Amerikaanse filmprijs. Ze kreeg de prijs voor haar werk als actrice.

(Novum/AP) - Julia Roberts is in Los Angeles bekroond met de American Cinematheque Award, een belangrijke onafhankelijke Amerikaanse filmprijs. De 39-jarige actrice, die beroemd is om haar gulle lach, kreeg de onderscheiding voor haar bijdrage aan de filmindustrie. Vorig jaar reikte ze de prijs nog uit aan acteur George Clooney.

In aanwezigheid van onder anderen Tom Hanks, Natalie Portman en Sally Field nam Roberts de prijs in ontvangst. In haar bedankwoord sprak ze zich uit over de veranderde houding van de filmindustrie ten opzichte van actrices. "Toen ik begon ging het er allemaal een stuk liever aan toe. Het ging niet om wat ik voor kleren aanhad, er was nog niet zoveel pers, echt heel anders dan nu. Ik kon me op een rustige en zachtaardige manier ontwikkelen."

Roberts speelde in films als 'Pretty woman', 'Steel magnolias' en 'Erin Brockovich'. Voor deze laatste rolprent won ze in 2000 de Oscar en de Golden Globe voor beste actrice.

De American Cinematheque Award wordt jaarlijks vergeven door de onafhankelijke culturele organisatie American Cinematheque. De prijs ging in voorgaande jaren ook naar Steven Spielberg, Nicole Kidman, Sean Connery en Al Pacino.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen