Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Juanes vereeuwigd met standbeeld

Shownieuws

De Colombiaanse popster Juanes heeft een metershoog bronzen standbeeld van zichzelf onthuld in het stadje Carolina del Principe. Daar groeide hij op.

(Novum/AP) - De Colombiaanse popster Juanes heeft een bronzen standbeeld van zichzelf onthuld in het stadje Carolina del Principe, waar hij opgroeide. Op het bijna twee meter lange kunstwerk staat de zanger afgebeeld zoals de meeste fans hem het liefst zien: met lange lokken en zijn gitaar nonchalant op zijn rug.

De 34-jarige Juanes wees de aanwezige pers de plekken aan waar hij opgroeide en waar hij met zijn eerste bandje oefende voordat hij besloot het als soloartiest te gaan proberen. Daarna gaf hij een gratis concert.

Juan Esteban Aristizábal Vásquez, zoals Juanes voluit heet, werd geboren in Medellín, de op een na grootste stad van Colombia. Zijn jeugd bracht hij door in Carolina del Principe, een klein boerendorp met nog geen vijfduizend inwoners.

Juanes is samen met zangeres Shakira, die eerder een standbeeld kreeg in haar geboorteplaats Barranquilla, de beroemdste Colombiaan in de muziekwereld. Nummers als 'A dios le pido', 'La camisa negra' en 'Te busque', een duet met Nelly Furtado, werden ook in Nederland hits. Hij heeft twaalf Latin Grammy Awards op zijn naam staan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen