Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rachel Hazes: André volgt alles wat we doen

Shownieuws

Ook al is het drie jaar geleden dat hij overleed, volgens Rachel Hazes is André nog bij haar. "Ik ben er heilig van overtuigd dat hij alles wat we doen, volgt".

Ook al is het zondag drie jaar geleden dat hij overleed, volgens Rachel Hazes is André nog altijd bij haar. "Ik ben er heilig van overtuigd dat hij alles wat we doen, volgt", zegt ze in De Telegraaf. "We worden heel vaak geconfronteerd met de cijfercombinatie 2309, de dag waarop hij stierf. Afgelopen zomer nog stonden we bij de incheckbalie op het vliegveld. Woog onze koffer 23,9 kilo. Dat kan geen toeval zijn."

Een hartstilstand maakte in 2004 een einde aan het leven van de Amsterdamse volkszanger. Zijn sterfdag is voor Rachel en haar twee kinderen een dag om extra stil te staan bij hun echtgenoot en vader. "Mama, Dreetje en ik denken vandaag nóg meer aan hem dan dat we normaal gesproken al doen", vertelt dochter Roxeanne. "Ik begin steeds meer te bevatten dat hij overleden is, maar het gemis wordt alleen maar groter."

Ook Dreetje denkt met weemoed aan zijn vader terug. "Hij maakte altijd grapjes met ons. De vieste moppen waren nog niet gek genoeg", zegt hij. "Als ik straf had gekregen op school, glunderde hij dat ik een boefie was. Hij kon het niet laten om dan met een brede lach op zijn gezicht te zeggen: 'Je bent nét als je vader vroeger'."

Drie rouwadvertenties voor Hazes stonden zondag in De Telegraaf. "Omdat je in ons hart woont, zal je ons nooit werkelijk verlaten", schrijven 'Rassie, Rox en Dreetje'. "Want onze liefde is tijdloos en blijft altijd bestaan." "Zonder jou is alles anders", weten Jan en Friedel. Een derde advertentie is ondertekend door 21 mensen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen