Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ang Lee wint weer Gouden Leeuw in Venetië

Shownieuws

Ang Lee heeft opnieuw de Gouden Leeuw gewonnen op het Filmfestival van Venetië. De jury roemde zijn erotisch getinte spionagethriller 'Lust, caution'.

Ang Lee wint weer Gouden Leeuw in Venetië

(Novum/AP) - Ang Lee heeft opnieuw de Gouden Leeuw gewonnen op het Filmfestival van Venetië. Zijn erotisch getinte spionagethriller 'Lust, caution' kreeg van de jury de hoogste onderscheiding. Twee jaar geleden won de Taiwanese regisseur de prijs al voor zijn film 'Brokeback mountain'. De 52-jarige Lee droeg de prijs zaterdag op aan de onlangs overleden Zweedse regisseur Ingmar Bergman.

Brian De Palma kreeg de regieprijs voor 'Redacted', een film over de oorlog in Irak. De Italiaanse filmmaker Bernando Bertolucci werd onderscheiden met een ereprijs voor zijn bijdrage aan de cinematografie, de filmkunst.

Cate Blanchett kreeg een prijs voor haar acteerwerk in 'I'm not there', een film over muzieklegende Bob Dylan. Brad Pitt werd onderscheiden voor zijn rol in de historische film 'The assassination of Jesse James by the coward Robert Ford'. Zij ware niet in Venetië aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen