Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hans Kazàn heeft hoop ondanks miljoenenschuld

Shownieuws

Hans Kazà n maakt zich niet druk om de 2,4 miljoen euro huurschuld die hij moet betalen voor zijn Magic Palace. Hij zegt niet privé aansprakelijk te zijn.

Hans Kazàn heeft hoop ondanks miljoenenschuld

Hans Kazàn maakt zich niet druk om de 2,4 miljoen euro huurschuld die hij van de Spaanse rechter moet betalen voor zijn Magic Palace in Torremolinos. De 54-jarige illusionist is door zakenman Bram Bakker voor de rechter gesleept omdat hij de huur al tijden niet betaald zou hebben. Tegen entertainmentwebsite Sterrenstek zegt Kazàn vrijdag dat het om een 'grote misvatting' gaat.

Zo zegt hij dat hij niet persoonlijk een huurschuld heeft, maar het bedrijf dat hij samen met Bakker vormt. "Het gaat hier dus slechts om een formele afhandeling van een huurcontract. Ik ga dus niet privé failliet en hoef echt nog niet in een caravan te gaan wonen. Laat ik het maar zo zeggen: ook deze jungle overleef ik wel."

Kazàn hoorde dat hij van de rechter moet betalen toen hij voor het SBS-programma Groeten uit de Rimboe in het buitenland verbleef. Niet bepaald een uitgelezen moment, zegt Kazàn, die vrijdag in Nederland arriveerde. "Uitgerekend op het moment dat ik in de rimboe ben, komt dit nieuws naar buiten. Juist op het moment dat ik geen weerwoord kan geven."

Zijn advocaat heeft Kazan nog niet kunnen spreken, zei hij. Dat gebeurt maandag. "Maar hij heeft altijd geroepen: Hans, je hoeft je nergens zorgen om te maken. Daar hou ik me maar aan vast."

Kazan moest begin dit jaar toezien hoe de deuren van zijn Magic Palace werden gesloten wegens grote verliezen. Hij werd ontslagen als directeur en Bakker trok zich terug als investeerder, waarna Kazàn in de financiële problemen raakte. Sindsdien vliegen de beschuldigingen tussen de illusionist en zijn zakenpartner over en weer.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen