Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wereld neemt afscheid van Luciano Pavarotti

Shownieuws

Familie, vrienden en fans hebben de laatste er bewezen aan Luciano Pavarotti. Zaterdagmiddag werd de uitvaartdienst voor de overleden Italiaanse tenor gehouden.

Wereld neemt afscheid van Luciano Pavarotti

(Novum/AP) - Familie, vrienden en fans hebben Luciano Pavarotti de laatste eer bewezen. Zaterdagmiddag werd de uitvaartdienst voor de Italiaanse tenor gehouden. Pavarotti overleed donderdag op 71-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

Duizenden bewonderaars van de operazanger volgden de ceremonie, die alleen voor genodigden toegankelijk was, via een enorm videoscherm op het plein voor de kerk in Modena.

Naast familie, waren vrienden als U2-zanger Bono, Placido Domingo, José Carreras envoormalig secretaris generaal Kofi Annan van de Verenigde Naties bij de dienst aanwezig. Ook de Italiaanse premier Romano Prodi kwam de laatste eer bewijzen aan de overleden Italiaanse tenor.

Paus Benedictus XVI stuurde een condoléancetelegram, dat werd voorgelezen aan het begin van de dienst. De Bulgaarse sopraan Raina Kabaivanska huilde toen ze 'Ave Maria' uit Verdi's 'Othello' zong, terwijl de ceremonie begon. Andrea Bocelli bracht 'Ave verum corpus' van Mozart ten gehore.

Pavarotti's witte kist was bezaaid met zonnebloemen en stond voor het altaar. Zijn vrouw Nicoletta Mantovani keek toe. Vlakb ij haar zaten Lorenza, Cristina en Giuliana, de drie dochters van de operazanger uit een eerder huwelijk. Bij de kist lag een tekening van de 4-jarige Alice, de dochter die Luciano met zijn tweede vrouw kreeg.

Luciano Pavarotti wordt ter aarde besteld op de begraafplaats van Montale Rangone, waar ook zijn ouders en zijn doodgeboren zoontje Ricardo liggen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen