Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paris Hilton kwaad om Hallmark-kaart

Shownieuws

Paris Hilton klaagt Hallmark aan. Ze is op haar teentjes getrapt omdat de het bedrijf zonder toestemming haar afbeelding en uitdrukking heeft gebruikt.

Paris Hilton kwaad om Hallmark-kaart

(Novum/AP) - Paris Hilton klaagt Hallmark aan. De steenrijke hotelerfgename is op haar teentjes getrapt omdat de kaartenfabrikant zonder toestemming een afbeelding van haar en een uitdrukking die ze veel gebruikt op een kaart heeft gezet.

Op het gewraakte kaartje is een portret van Paris te zien met een getekend lijf in een serveersterspakje. Ze schotelt een man een bord met gebakken eieren voor, die het bord wil aanpakken. In een tekstballon boven de blondine staat 'Don't touch that, that's hot'. De man vraagt: 'What's hot?' Pris antwoordt: 'That's hot'. Het onderschrift luidt: 'Paris' eerste dag als serveerster'.

Volgens de aanklacht die tegen Hallmark is aangediend is 'That's hot' sinds 13 februari als handelsmerk van Paris geregistreerd. De 26-jarige socialite is 'not amused' en heeft de fabrikant gedagvaard. Ze eist een schadevergoeding van ruim 72 duizend euro, omdat Hallmark heeft verzuimd toestemming te vragen. Bovendien wil ze dat de kaart uit de handel wordt genomen.

Hallmark reageert verbaasd. Een woordvoerder zegt dat parodieën niet verboden zijn. "Wij vinden niet dat we de rechten van Paris Hilton hebben geschonden."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen