Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pavarotti zaterdagmiddag begraven

Shownieuws

Luciano Pavarotti wordt zaterdag begraven in zijn geboorte- en woonplaats Modena. De Italiaanse tenor overleed donderdag op 71-jarige leeftijd.

Pavarotti zaterdagmiddag begraven

Luciano Pavarotti wordt zaterdag begraven in zijn geboorte- en woonplaats Modena. De Italiaanse tenor overleed donderdag op 71-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker. De uitvaartdienst vindt plaats in de Romaanse kathedraal van Modena.

De familie heeft geen details vrijgegeven over de uitvaartdienst, maar wel hangen er al grote schermen nabij de kathedraal en zijn er satellieten bevestigd voor televisiezenders. De media spreken van een staatsbegrafenis.

Volgens de manager van de overleden tenor wil de familie een besloten begrafenis, maar de ceremonie wordt naar alle verwachting druk bezocht door sterren van over de hele wereld. Pavarotti's collega-tenor Andrea Bocelli is van plan de hymne 'panis angelicus' ten gehore te brengen. Ook andere bekende artiesten willen Pavarotti een laatste muzikale eer bewijzen.

Pavarotti overleed donderdagochtend in alle rust in zijn huis in Modena. Aan zijn sterfbed zat donderdagochtend een grote groep mensen, onder wie zijn vrouw Nicoletta, zijn vier dochters Lorenza, Cristina, Giuliana en Alice, zijn neven, andere nauwe verwanten en enkele vrienden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen