Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Budget voor lange speelfilms opgesoupeerd

Shownieuws

Het filmfonds heeft het budget voor lange speelfilms voor dit jaar helemaal uitgegeven. In totaal werden 28 films gesteund met dertien miljoen euro.

Budget voor lange speelfilms opgesoupeerd

Het filmfonds heeft het budget voor lange speelfilms voor dit jaar helemaal uitgegeven. In totaal werden 28 kunstzinnige en publieksfilms gesteund met dertien miljoen euro.

Het budget is niet toereikend gebleken om dit jaar nieuwe aanvragen in behandeling te nemen. De aanvraagronde die aanvankelijk in november zou plaatsvinden, komt daardoor te vervallen. Pas in januari kunnen filmmakers weer een aanvraag indienen.

De reden dat het geld twee maanden voor het einde van het jaar al is besteed ligt aan het hogere aantal aanvragen voor films van hoge kwaliteit. Gemiddeld werd per film een aanzienlijk hoger bedrag aangevraagd en het filmfonds heeft dit jaar hogere bedragen toegekend. Daarmee is rekening gehouden met de wens van het kabinet scherpere keuzes te maken en de beste projecten met grotere subsidies te steunen.

Het filmfonds gaf subsidie aan films als 'Spion van Oranje', met Paul de Leeuw, 'Vox Populi', van Eddy Terstall en 'Moordwijven', voorheen 'De Botox methode', van Dick Maas.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen