Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beatles-film eenmalig in Amsterdamse bioscoop

Shownieuws

De Beatles-film 'Help!' uit 1965 wordt op 31 oktober eenmalig vertoond in het Tuschinski Theater in Amsterdam. Het gaat om een digitaal gerestaureerde versie.

Beatles-film eenmalig in Amsterdamse bioscoop

De Beatles-film 'Help!' uit 1965 wordt 31 oktober eenmalig vertoond in het Tuschinski Theater in Amsterdam. Het gaat om een nieuwe, digitaal gerestaureerde, versie van de film die op 2 november uitkomt op dvd.

Voorafgaand wordt een halfuur durende documentaire vertoond over de totstandkoming van de productie. Daarin zijn beelden te zien van de première in Londen en wordt een kijkje geboden achter de schermen van de band uit Liverpool. Daarna volgt een interview met Irene Crul, die de Fab Four persoonlijk ontmoette en al jaren werkt voor de Nederlandse Beatles Fanclub.

'Help!' is de tweede bioscoopfilm van The Beatles en de eerste die in kleur werd geschoten. In de film draait het om een offerring die drummer Ringo Starr niet meer van zijn vinger kan afkrijgen. Daardoor worden hij en zijn bandleden achtervolgd door onder meer een religieuze sekte.

In de film zijn zeven Beatles-klassiekers te horen. Naast 'Help!' komen ook nummers als 'You've got to hide your love away' en 'I need you' voor in de film.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen