Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marianne Faithfull heeft hepatitis C

Shownieuws

Zangeres Marianne Faithfull heeft hepatitis C. Ze was jaren verslaafd aan heroïne, maar zegt dat ze de kwaal niet heeft opgelopen door harddrugsgebruik.

Marianne Faithfull heeft hepatitis C

De Britse zangeres Marianne Faithfull heeft hepatitis C. Dat onthulde ze in de Britse tv-show This Morning, waar ze sprak over haar borstkanker. De 60-jarige Faithfull was jaren verslaafd aan heroïne, maar zei dat dit losstaat van het oplopen van het virus, dat in de jaren negentig bij haar werd geconstateerd.

Wel gaf ze toe 'veel risico' te hebben genomen in haar jonge jaren. "Ik heb ongelooflijk veel geluk gehad. Ik had eigenlijk niet meer in leven mogen zijn, dat besef ik me terdege."

Hepatitis C wordt overgedragen via bloed en zorgt voor een ontsteking in de lever, wat kan leiden tot leverkanker en leveruitval. Er bestaan medicijnen tegen de kwaal, die in ongeveer de helft van de gevallen aanslaan.

Faithfull was in de jaren zestig bekend als de muze van Mick Jagger, die voor haar het liedje 'As tears go by' schreef. Vorig jaar werd bij haar borstkanker geconstateerd, waardoor ze een tournee moest afblazen. Omdat de ziekte in een vroeg stadium werd ontdekt, is ze genezende en bereidt ze zich momenteel voor op een nieuwe tournee

De zangeres is niet enige ster met hepatitis C. Ook van Pamela Anderson en Aerosmith-zanger Steven Tyler is bekend dat ze aan de kwaal lijden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen