Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marianne Weber binnen op één in albumlijst

Shownieuws

Marianne Weber komt voor het eerst in haar carrière binnen op de eerste plaats van de Mega Album Top 100. Bløf staat nu op twee en Jannes op drie.

Marianne Weber komt maandag voor het eerst in haar muziekcarrière met een solo-cd binnen op de eerste plaats van de Mega Album Top 100. "Ik weet niet wat me gebeurt", vertelt ze aan Novum Nieuws. "Hiervoor ben ik al twintig jaar bezig met muziek. Ik ben ontzettend blij en trots."

Weber verblijft momenteel op Curaçao, waar ze een huis heeft en een bedrijf in het beheren van huizen begint. "Ik heb echt iedereen in Nederland gebeld, zoals mijn vader en mijn kinderen", lacht ze. "Ik neem vanavond alle vrienden en kennissen hier op Curaçao mee uit eten."

Met haar album 'Tranen van geluk' wijst de zangeres haar collega Jannes, met zijn album 'Mijn naam is...Jannes', terug van de eerste naar de derde plaats. Bløf komt nieuw binnen op nummer twee met 'Een manier om thuis te komen'.

Marianne Weber bereikte in 1997 al eens de eerste plaats in de albumlijsten met de cd die ze met Frans Bauer opnam, 'Frans Bauer en Marianne Weber'.

In de Single Top 100 voert ook een Nederlandse artiest de lijst aan. Guus Meeuwis stijgt van de vijfde naar de eerste plaats met het nummer 'Proosten'. Gerard Joling en wijlen André Hazes zakken van de eerste naar de vijfde plaats met het duet 'Blijf bij mij'.

In de top tien staan, naast Guus Meeuwis en Gerard Joling en André Hazes, nog drie Nederlandstalige nummers. Zo blijft Jeroen van der Boom op drie staan met 'Jij bent zo', zakken Nick & Simon naar acht met 'Kijk omhoog' en stijgt Wolter Kroes naar de tiende plaats met 'Niet normaal'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen