Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duizenden fans nemen afscheid van Pavarotti

Shownieuws

Duizenden fans hebben vrijdag afscheid genomen van Luciano Pavarotti. De beroemde tenor, die donderdag overleed, ligt opgebaard in de kathedraal van Modena.

(Novum/AP) - Duizenden fans hebben vrijdag afscheid genomen van Luciano Pavarotti. De wereldberoemde tenor, die donderdag overleed, ligt opgebaard in de kathedraal in zijn geboorte- en woonplaats Modena. Gehuld in zijn geliefde zwarte smoking met witte boord ligt de zanger daar tot zaterdag, wanneer hij wordt begraven.

Toen de witte kist van Pavarotti de dom in werd gedragen, werd er door het publiek luid geapplaudisseerd. De vrouw van de operazanger, Nicoletta Mantovani, kon haar tranen niet bedwingen. Zeker negenduizend mensen zijn sinds donderdagnacht al langs de kist gelopen om de laatste eer te bewijzen aan de man die in zijn thuisland wel de laatste grote stem van de Italiaanse opera wordt genoemd.

Ook in de rest van de Noord-Italiaanse stad wordt Pavarotti herdacht. Vele vlaggen hangen halfstok en voor de ramen hangen doeken met de tekst 'addio maestro'. De gemeente verwacht dat veel mensen zich zaterdag voor de kathedraal zullen verzamelen om te rouwen om Pavarotti.

De familie heeft geen details vrijgegeven over de uitvaartdienst, maar wel hangen er al grote schermen nabij de kathedraal en zijn er satellieten bevestigd voor televisiezenders. De Italiaanse premier Romano Prodi heeft laten weten bij de dienst aanwezig te willen zijn en de media spreken van een staatsbegrafenis. Pavarotti's collega-tenor Andrea Bocelli is van plan de hymne 'panis angelicus' ten gehore te brengen.

Pavarotti overleed donderdagochtend in alle rust in zijn huis in Modena. Hij kampte al tijden met alvleesklierkanker. De enige operazanger die ook als superster door het leven ging is 71 jaar geworden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen