Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Frank Boeijen blij dat hij nog leeft

Shownieuws

Frank Boeijen is dankbaar voor elke dag die hem gegeven is. "Ik heb een wild leven gehad", beseft hij in het Belgische weekblad Dag Allemaal.

Frank Boeijen blij dat hij nog leeft

Frank Boeijen is dankbaar voor elke dag die hem gegeven is. "Ik heb een wild leven gehad", zegt hij in het Belgische weekblad Dag Allemaal. "Na al die drank, drugs en andere miserie is het een wonder dat ik nog leef."

Het rock-'n-rollbestaan dat de zanger in de jaren tachtig leidde met de Frank Boeijen Groep heeft volgens Boeijen verrassend weinig sporen achtergelaten. "Ondanks alles heb ik zelfs een prima conditie", zegt hij. "Het vele roken en drinken heeft zijn tol niet geëist."

In die dagen was het gebruik van cocaïne de gewoonste zaak van de wereld voor Boeijen, die 27 november 50 wordt. "Iedereen gebruikte in de jaren tachtig cocaïne, denk ik. In de studio waar wij onze platen opnamen, kregen we dat spul steevast in grote hoeveelheid aangeboden."

Tegenwoordig houdt de zanger het bij een stickie. "Ik rook wel joints, daar maak ik geen geheim van. Da's een manier om mij te ontspannen. Ik blow soms na het avondeten. Of na een optreden."

Boeijen scoorde hits met nummers als 'Linda' en 'Kronenburg Park'. Vorig jaar bracht hij het album 'As' uit. Vrijdag verschijnt zijn eerste boek '36,9°C', een bundeling van teksten over het leven en de observaties van de zanger.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen