Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pieter Storms voorspelt ondergang Het Gesprek

Shownieuws

De nieuwe tv-zender Het Gesprek is geen lang leven beschoren. Dat stelt Pieter Storms in het AD. "Het gaat dramatisch slecht, maar dat was te voorspellen."

Pieter Storms voorspelt ondergang Het Gesprek

De nieuwe tv-zender Het Gesprek is geen lang leven beschoren. Dat stelt Pieter Storms vrijdag in het AD. "Het gaat dramatisch slecht, maar dat was te voorspellen", zegt hij. "Dat soort gesprekken levert helemaal geen boeiende tv op. Ik vraag me af hoe lang ze het volhouden. Ze hebben nul komma nul financiering."

Geheel onpartijdig is de 52-jarige Storms niet. Onlangs spande hij een rechtszaak aan tegen zijn voormalige zakenpartners Ruud Hendriks, Frits Barend en Derk Sauer. Storms zegt zelf het idee voor Het Gesprek te hebben bedacht en meent op slinkse wijze uit de zender te zijn gezet. Op zijn verzoek heeft een deurwaarder een inval gedaan in de woning van directeur Hendriks, waarbij beslag is gelegd op dossiers en vertrouwelijke computerbestanden.

Volgens Storms, die onder meer bekend werd door zijn tv-programma Breekijzer, is Hendriks de grote boosdoener. Hoewel hij pas als laatste bij het project werd betrokken, zou hij zich zonder overleg tot directeur hebben benoemd. "Als ik in juli toevallig een vergadering bijwoon, blijkt hij al vier redacteuren in vaste dienst te hebben aangenomen", zegt Storms in de krant.

Toen een fikse ruzie ontstond, zou Hendriks de 25 duizend euro die Storms in de zender had geïnvesteerd, hebben teruggestort. Niet veel later werd Storms verzocht zijn spullen te pakken. "Mijn goede vrienden Frits en Derk laten me in de steek", vindt hij. Maar wat Hendriks doet, kan volgens Storms niet door de beugel.

De voormalige programmadirecteur van RTL 4 zou een nieuwe bv hebben opgericht, alle activa hebben overgeheveld naar zijn nieuwe bedrijf en een lege huls hebben achtergelaten. "Maar dat mag natuurlijk niet", meent Storms. "Dat is pure fraude. Oplichting. Zwendel. In feite zijn ook Frits en Derk misleid."

Sauer kijkt met andere ogen tegen de zaak aan. "We hebben pas een bv opgericht toen duidelijk werd dat Pieter niet meer mee zou doen", zegt hij in de krant. "Er is dus niets overgeheveld." Hij erkent de rol die Storms speelde bij de oprichting van de zender, die alleen interviews uitzendt. "Het idee voor Het Gesprek is van Pieter en mij", zegt hij.

Bij de uitvoering van de plannen zou Storms zich echter afzijdig hebben gehouden. "Pieter was volstrekt onbereikbaar, omdat hij voortdurend op reis was. Vanuit het niets meldde hij opeens dat alles anders moest. Maar dat kon niet meer en dat wilden we ook helemaal niet."

De uitzendingen van Het Gesprek zijn te bekijken op de website hetgesprek.nl en via digitale televisie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen