Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jamie Foxx liever lui dan moe

Shownieuws

Jamie Foxx is best lui, zo vertelt de vermeende workaholic. Voor zijn film 'The kingdom', die vanaf donderdag draait, zette hij wel zijn beste beentje voor.

Jamie Foxx liever lui dan moe

Het lijkt alsof Jamie Foxx dag en nacht werkt. Hij verschijnt in de ene na de andere kaskraker en zingt ondertussen de sterren van de hemel met nummers van bevriende zangers of op zijn eigen albums. In werkelijkheid is Foxx behoorlijk laks. "Het lijkt misschien alsof ik een workaholic ben, maar eigenlijk ben ik verschrikkelijk lui."

De ogen van de 39-jarige Foxx, die in 2005 voor zijn rol in 'Ray' de Oscar kreeg voor beste acteur, gaan dan ook glanzen als hij het heeft over de boerderij die hij onlangs kocht, net buiten Los Angeles. "Daar kan ik lekker helemaal niks doen. Dan zet ik al mijn telefoons uit en moeten ze me echt komen halen."

Toch weet Foxx precies wanneer het tijd is om zich wel in te zetten. "Als het echt noodzakelijk is, kan ik keihard werken."

Zo ook voor zijn nieuwe film 'The kingdom', waarin hij een FBI-agent speelt die terroristen opspoort in Saoedi-Arabië. Een serieus project, dat mogelijk een minder groot publiek aanspreekt dan Foxx gewend is. "Het is voor mij als artiest belangrijk om ook projecten aan te nemen die relevant en controversieel zijn. Het mag dan geen film met een budget van tweehonderd miljoen zijn, het is wel een ontzettend mooi project."

En ook daarom stelt Foxx de release van een album uit tot volgend jaar. Hij wil dat mensen eerst 'The kingdom' zien, voor ze zich wagen aan zijn nieuwe muziek. "Bovendien wil ik niet te opdringerig overkomen. We leven al in een enorme wegwerpcultuur waarin niemand meer weet wie wat zingt of wie waarin speelt. Vroeger kon je niet wachten tot de nieuwe plaat van Sting of Prince uitkwam. Dat is nu wel anders."

'The kingdom' draait vanaf donderdag in de bioscoop.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen