Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sex Pistols geven extra reünieconcerten

Shownieuws

De Sex Pistols hebben twee concerten toegevoegd aan hun eenmalige comeback in Londen. De punrockband speelt nu niet alleen op 8, maar ook op 9 en 10 november.

De Sex Pistols hebben twee concerten toegevoegd aan hun eenmalige comeback in Londen. De reünieconcerten worden gegeven ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van hun album 'Never mind the bollocks'. De kaartjes voor de extra shows op 9 en 10 november waren zaterdag meteen uitverkocht.

De Britse punkrockband, die in 1978 werd opgedoekt, besloot tot de extra concerten nadat het eerste optreden op 8 november binnen tien minuten was uitverkocht. De bandleden John Lydon, Steve Jones, Paul Cook en Glen Matlock staan nu dus drie avonden in de Brixton Academy in de Britse hoofdstad.

'Never mind the bollocks', met legendarische nummers als 'God save the Queen' en 'Anarchy in the UK', wordt voor de gelegenheid opnieuw uitgebracht. De plaat wekte in 1977 de nodige verontwaardiging. 'God save the Queen' werd aanvankelijk door radiozenders geboycot omdat het de koningin zou beledigen. Uiteindelijk bereikte het nummer de tweede plaats in de Britse hitlijst ten tijde van het zilveren jubileum van Elizabeth II.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen