Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Justitie vervolgt Britney voor wegrijden na aanrijding

Shownieuws

Britney Spears wordt door justitie vervolgd voor het wegrijden na een aanrijding en rijden zonder geldig rijbewijs. Een celstraf van een halfjaar dreigt.

(Novum/AP) - Britney Spears wordt door justitie vervolgd voor het wegrijden na een aanrijding en rijden zonder geldig rijbewijs. Als de gevallen popprinses schuldig wordt bevonden, hangt haar een celstraf van een halfjaar boven het hoofd. De zaak komt 10 oktober voor. Spears is niet verplicht daarbij aanwezig te zijn.

Het voorval gebeurde 6 augustus, toen Spears probeerde in te parkeren bij een winkelcentrum. Paparazzi waren er getuige van dat de zangeres een andere auto raakte toen ze de parkeerplaats op wilde draaien. Na haar eigen auto op schade te hebben gecontroleerd, gunde Spears de andere auto geen blik waardig en liep ze weg. Enkele dagen na de aanrijding deed de eigenaresse van de geraakte auto aangifte, waarop de politie erachter kwam dat Britney helemaal geen geldig rijbewijs had.

De kwestie volgt enkele dagen nadat een rechter bepaalde dat het 25-jarige feestbeest zich twee keer in de week moet laten testen op drugs- en alcoholgebruik. Spears is met haar ex-man Kevin Federline verwikkeld in een strijd om de voogdij over hun zoontjes Sean Preston (2) en Jayden James (1). Federline wil de volledige voogdij over de jongens omdat Brit te onverantwoordelijk zou zijn om hen op te voeden. De rechter vond genoeg redenen om haar willekeurig te laten testen op het gebruik van drugs en alcohol. Voordat ze haar kinderen ziet, mag ze twaalf uur niet hebben gedronken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen