Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Remake 'Interview' verkocht aan veertig landen

Shownieuws

De Amerikaanse remake van 'Interview' is de afgelopen maanden verkocht aan zo'n veertig landen. Met de verkoop zijn honderdduizenden euro's gemoeid.

De Amerikaanse remake van 'Interview' is de afgelopen maanden verkocht aan zo'n veertig landen. Dat heeft Gijs van de Westelaken, producent van Column Producties, donderdag bevestigd. Met de verkoop aan landen als Turkije, Italië, Groot-Brittannië en Spanje zijn honderdduizenden euro's gemoeid.

De verkoopprijs was onder meer afhankelijk van de grootte van het land. Zo betaalde IJsland tienduizend euro voor de rechten. Enkele grotere landen legden meer dan een ton neer, zo meldt Van de Westelaken, die Column Producties oprichtte met Theo van Gogh. De vermoorde filmmaker schreef en regisseerde de Nederlandse versie van 'Interview'.

De verkoop van de Engelstalige film, die werd geregisseerd door Steve Buscemi, begon te lopen na het Filmfestival van Berlijn, waar de remake half februari in première ging. De meeste deals waren al gesloten voordat het Filmfestival van Cannes in mei begon, licht Van de Westelaken toe.

Door de remake, met Buscemi en Sienna Miller in de hoofdrollen, trok ook de verkoop van de theaterbewerking van het Nederlandse scenario weer aan. Het toneelstuk, dat al in landen als Duitsland en Oostenrijk werd opgevoerd, is binnenkort ook in Tsjechië, Engeland, Griekenland en Argentinië te zien.

'Interview' draait om een serieuze journalist die met tegenzin een interview moet afnemen met een soapactrice. Tussen de twee ontstaat een psychologisch steekspel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen