Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Johan Vlemmix burgemeesterkandidaat Eindhoven

Shownieuws

Johan Vlemmix heeft zich kandidaat gesteld voor het burgemeesterschap van Eindhoven. Er hebben in totaal negen mensen gesolliciteerd naar de functie.

Johan Vlemmix burgemeesterkandidaat Eindhoven

Johan Vlemmix heeft zich kandidaat gesteld voor het burgemeesterschap van Eindhoven. Dat staat in een persbericht van de entertainer. De Brabantse gemeente maakt op haar website bekend dat er in totaal negen mensen hebben gesolliciteerd naar de functie.

Een vertrouwenscommissie kiest uiteindelijk twee kandidaten uit de sollicitanten. Begin volgend jaar mogen de inwoners van Eindhoven zich dan in een referendum uitspreken voor hun favoriet. Uiteindelijk maakt minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst de definitieve keuze voor een kandidaat.

In een interview met Novum Nieuws kondigde de 48-jarige Vlemmix vorige maand al aan dat hij zich beschikbaar zou stellen voor de post. "Ik denk dat ik een heel goede kans maak omdat ik dicht bij de mensen sta", verklaarde hij destijds.

Het is niet de eerste keer dat Vlemmix zich op het politieke pad waagt. In 2002 en 2003 deed hij met zijn Partij van de Toekomst mee aan de parlementsverkiezingen, hij wist beide keren geen zetel te bemachtigen.

Donderdag kwam ook het duet uit dat Vlemmix met voormalig Gouden Kooi-bewoonster Natasia op heeft genomen. Met 'Niemand maakt zijn eigen kind alleen' heeft het gelegenheidsduo een parodie gemaakt op 'Niemand laat zijn eigen kind alleen' van Willy en Willeke Alberti uit 1983. De opbrengsten van dit nummer gaan naar de Maag Lever en Darm Stichting.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen