Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oliver Stone bezoekt Vietnam voor nieuwe film

Shownieuws

Regisseur Oliver Stone is in Vietnam voor onderzoek voor zijn nieuwste film over het beruchte bloedbad van My Lai tijdens de Vietnam-oorlog.

(Novum/AP) - Hollywoodregisseur Oliver Stone is in Vietnam om onderzoek te doen voor zijn nieuwste film over het beruchte bloedbad van My Lai tijdens de Vietnam-oorlog. Dat heeft de Vietnamese krant Tuoi Tre donderdag gemeld.

Bij dat incident in 1968 vermoordden Amerikaanse troepen meer dan driehonderd Vietnamese burgers, onder wie veel onschuldige vrouwen en kinderen. Vermoed werd dat bepaalde delen van Zuid-Vietnam als thuisbasis werden gebruikt door de guerrillastrijders van de Vietcong. Met het bloedbad haalden de VS zich internationaal de woede op de hals van velen en groeide ook binnen de eigen landsgrenzen het protest tegen de oorlog.

Stone bezocht woensdag de plek van het bloedbad in de provincie Quang Ngai. Volgens Nicholas Simon, een filmproducent die met Stone was meegereisd, bezochten ze de plek voor een filmproject met de naam 'Pinkville'.

Oliver Stone maakte drie eerdere films over de oorlog in Vietnam: 'Platoon', 'Born on the fourth of july' en 'Heaven and earth'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen