Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tante Leen herleeft op dvd

Shownieuws

De herinnering aan Tante Leen is nog steeds springlevend. Een dvd van de zangeres kon dan ook niet uitblijven. 'Bij ons in de Jordaan' komt 14 september uit.

Tante Leen herleeft op dvd

Vijftien jaar na haar dood is de herinnering aan Tante Leen nog steeds springlevend. Een dvd van de 'stem van de Jordaan' kon dan ook niet uitblijven. Onder de titel 'Bij ons in de Jordaan' verschijnt een dvd vol liedjes, nooit eerder vertoonde privé-beelden en een korte documentaire over Tante Leen.

Op de dvd staan twintig nummers, waaronder 'Oh Johnny' en 'Kleine kinderen worden groot', over haar enige zoon Freddy. Ook het duet 'Geen valse getuigenis' met Seth Gaaikema ontbreekt niet, evenmin als het liedje 'Als sneeuw voor de zon', dat ze opnam met Johnny Jordaan. Van Jordaan verscheen in 2005 al de dvd 'Bij ons in de Jordaan'.

Tante Leen was schoonmaakster en garnalenpelster voor ze op 43-jarige leeftijd doorbrak als zangeres. Jarenlang trad ze op in het café van haar man op de Amsterdamse Nieuwendijk. Om gezondheidsredenen nam ze in enkele jaren voor haar overlijden in 1992 al afscheid van het publiek. Ze werd 80 jaar.

'Bij ons in de Jordaan' komt volgende week vrijdag uit, aan de vooravond van het Jordaanfestival in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen